Leírás és Paraméterek
Miért jobb a zabpehelyliszt a búzaliszttől?
A zabban a többi gabonaféléhez képest jóval kevesebb keményítő van, jelentős mennyiségű ún. béta-glükánt tartalmaz (vízben oldódó rost, amely csökkenti a koleszterin-szintet, valamint a szénhidrát- és zsír felszívódását), magasabb a zsiradéktartalma és fehérjetartalma, mint a vele összehasonlítható más gabonaterméké. Mindezen tulajdonságok együttes hatása révén kevésbé emeli meg a vércukorszintet, mint más gabonafélék (alacsonyabb a GI-je).
A zabból készített különböző finomságú liszteket ételekbe keverhetjük, vagy bármilyen pékárut, illetve otthoni konyhatermékeket (palacsinta, lepények, ételek besűrítése, kenyér, pogácsa) kiegészíthetünk vele.
Figyelembe kell venni, hogy a zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárukat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért (vagy más néven szejtánt, búzahúst). Felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére, lepénykenyér sütéséhez.
Árgép.hu Szállítási Idő | 1-2 munkanap |
Árgép.hu Szállítási Költség | 899 |
Árukereső.hu Export Kategória | Étel-Ital/Liszt/Paleolit liszt |
Beltartalmi érték (kötelező adatok) | 100 grammra vetítve |
EAN | 5997848514972 |
Életmód | Kompromisszumos élelmiszer |
Energia kcal/kJ | 398 kcal / 1669 kJ |
Fehérje | 9,2 g |
Gyűjtőcsomagolás | 1 karton = 12db |
Kiszerelés | 1kg |
Min. rendelhető mennyiség | 1 |
Minőségét megőrzi | 2026.03.10 |
Szénhidrát | 71,3 g |
Zsír | 6,2 g |